Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ζώα και φυτά

Το Κιρκινέζι είναι ένα προστατευόμενο είδος γερακιού, που συμβιώνει με τον άνθρωπο εδώ και αιώνες και επιλέγει να φωλιάσει μέσα σε πόλεις και χωριά σε σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες δημιουργώντας αποικίες. Ο θεσσαλικός κάμπος φιλοξενεί 3 στα 4 Κιρκινέζια που επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για αυτά, με ανοιχτές εκτάσεις όπου κυνηγά μεγάλα έντομα και πολλά κατάλληλα κτίσματα όπου φωλιάζει.
ChChristakis UT 1ASolomou UT 1

Ένα από τα μέρη που καταμετρήθηκαν είναι το Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας.Ηπεριοχή είναι η ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και είναι υγροβιότοπος μεγάλης σημασίας αφού ζουν πουλιά όπως:κορμοράνος,νεροχελίδονο.

File:Great cormorant Phalacrocorax carbo 7.jpg  (Phalacrocorax carbo) κορμοράνος, άριστος κολυμβητής και καλός ψαράς.

(Glareola pratincola)νεροχελίδονο 
Η φωλιά κατασκευάζεται σε ανοικτές περιοχές, απ’ευθείας πάνω σε ξηρό, λασπώδες ή αμμώδες έδαφος (del Hoyo et al. 1996) και, συνήθως βρίσκεται σε περιοχές απ’όπου έχουν περάσει κοπάδια βοοειδών. Δεν είναι σπάνιο, η φωλιά να είναι έναι βαθούλωμα που έχει δημιουργηθεί από τις οπλές των μεγάλων ζώων, ενώ μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και πάνω στα κόπρανά τους
Η κύρια απειλή προέρχεται από την εντατική γεωργία και τα σχετιζόμενα σχέδια αποξηράνσεων και διαχείρισης των υδάτων. Η ολοκλήρωση της εκτροπής του ποταμού Εύηνου και τα σχέδια εκτροπής του ποταμού Αχελώου αποτελούν επίσης σημαντικές απειλές. 

Lathraea squamaria

είναι πολύ κατάλληλα για υπόγεια ζωή ότι είναι σε θέση να ανθίζουν και παράγουν σπόρους χωρίς σπάσιμο της επιφάνειας. Ειδικά σε ελώδεις οικοτόπους μπορεί να αυξηθεί από τα κομμάτια του στελέχους στο έδαφος, γεγονός που αποδεικνύει την ικανότητά του να επιβιώσει ανεξάρτητα, τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Με τι σας μοιάζει;

Viola cephalonica στις κορυφές του ΑίνουΚεφαλληνικές Bιόλες σε σχισμές βράχωνΚ Viola 
cephalonica (κεφαλληνιακή Βιόλα ή μενεξές)



εφΚεφαλληνιακή Βιόλα (Viola ce