Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ορθογραφία



Πώς δημιουργήτε η ομίχλοι;

Υ ομίχλη διμιουργοίτε από τη σημπύκνοση τον υδρατμόν στα χαμηλώτερα στρώματα τις ατμόσφερας, με αποτέλεζμα τη δυμιουργεία ενός τεράστιου αροιθμού υδροσταγονιδίον. Τα σταγονίδια αφτά διαχέουν το φος σε όλλες τις διευφθύνσης, με αποτέλεσμα των παιριωρισμό τις ορατότιτας.
Με άλλα λόγια, η ομίχλη ίνε ένα σύνεφο, η βάση του οπίου ακουμπά στην επειφάνια της γης. Οι μετεορρολωγική σταθμοί ανά τον κόζμο αναφέρουν την παρουσία ομίχλης, όταν η ορατώτυτα είναι μικρώτερη από 1000 μέτρα. Ανάμεσα στο σινεφο και την ομίχλη υπάρχη πολλύ μικρή διαφορά, γιατί και τα δύο αποτελούντε από μικροσκοπηκά υδροσταγονίδια που αιωρούντε στον αέρα. Η ομίχλη, ώμος, σχηματίζετε κοντά ή πάνο στην επιφάνεια της θάλλασσας ή της ξηράς, ενώ τα σύνεφα σχιματείζονται σε μεγάλα ύψοι.

Γιατί νομίζουμαι πως τα ψάρια δεν κοιμούντε;

Έχουμαι την εντίποση ότι τα ψάρια δεν κοιμούντε, επιδή δεν κλίνουν τα μάτια τους. Αφτό είνε σαν να λέμαι πως ο άνθροπος δεν μπορεί να κοιμηθή, επιδή δεν μπορεί να κλύσει τ' αυφτιά του. Στην πραγμματικότιτα ο ήπνος τον ψαριόν δε διαταράσσετε απώ το φως που φτάνη στα μάτια τους. Πολά ψάρια πέρνουν σήντομους οιπνάκους κατά τη διάρκια τις μέρας ή τις νύχτας. Καταλαβένουμαι ότι αναπαύβωντε όταν δεν κινούντε. Μερικά ίδη μάλιστα έχουν συγκεκριμένες περιοχές για ύπνο μέσα στη θάλλασα, το "κρεβάτυ" τους, όπου πάνε μόνο για να κοιμηθούν και δεν κάνουν τίποτα άλο.