Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Μπρεχτ ,Ο κύκλος με την κιμωλία



Ποιες ήταν οι περιπέτειες της θετής μητέρας

Η Γκούσα συναντάει ένα γέρο και ζητά γάλα.Όμως γάλα δεν υπήρχε ,αφού οι στρατιώτες πήραν τα ζώα.

 Προχωρά στο χιόνι ,κρατώντας το μωρό αγκαλιά .Συναντάει μία παρέα από αριστοκράτισσες με άμαξα.Τους λέει ψέματα ότι είναι αριστοκράτισσα,για να ταξιδέψει μαζί τους.Εκείνες όμως ,κατάλαβαν το ψέμα ,όταν έπιασαν τα χέρια της και κατάλαβαν ,ότι δεν είναι απαλά σαν τα δικά τους.Της μίλησαν πολύ άσχημα και φώναξαν την αστυνομία.

  Έτρεξε να ξεφύγει και καταλήγει σε διπλανό χωριό .Παντρεύεται έναν χωρικό .Την κυνηγούν οι στρατιώτες και οι αστυνόμοι .

   Μπροστά στον δικαστή, δίνει το στίγμα της εποχής ο Μπρεχτ, έχει  τελειώσει ο Α΄παγκόσμιος πόλεμος και υπάρχει κατακραυγή προς την αστική τάξη  ,ενώ η εργατική τάξη προσπαθεί να αποκτήσει ίσα δικαιώματα.

 

  Χαρακτηρισμός του Δαμιανού που αφηγείται τα γεγονότα και του  Γιωργή.

 Δαμιανός:το μικρότερο παιδί της οικογένειας και το μόνο αγόρι,φοβόταν την γνώμη των άλλων για το καλσόν,αγαπάει την Μυρσίνη και δεν θέλει να τον δει να φορά κάτι που θεωρεί άσχημο.Τηρεί τις παραδόσεις ,είναι υπάκουος και δεν θέλει να φέρει μεγάλη αντίδραση για τη στολή που θα φορέσει.


  Τον Γιωργή τον θεωρεί ανταγωνιστή του,είναι πιο γενναίος από αυτόν.Όμως  στο πάρτυ ,δεν τον έκαναν παρέα για όσα έλεγε ,και στο τέλος ,κατουρήθηκε από το φόβο του.