Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η περιπέτεια με την τηλεόραση


Η περιπέτεια με την τηλεόραση
  Περίληψη :    
   Ο κύριος Βερούτσι είναι ένας εργαζόμενος  άνθρωπος ,που μένει  στο σπίτι .Γυρίζοντας κατάκοπος από τη δουλειά του, σκέφτεται  με ευχαρίστηση  αυτά που θέλει να απολαύσει. Παντόφλες, πολυθρόνα, σκαμνάκι,  τσιγάρο.. τηλεόραση. Νιώθει άρχοντας. Πατώντας όμως το κουμπί της τηλεόρασης όλα αλλάζουν.Εμφανίζεται μπροστά του μια όμορφη εκφωνήτρια ειδήσεων.Στο άκουσμα κάθε είδησης ,τα πρόσωπα –πρωταγωνιστές εμφανίζονται στο σπίτι του.
   Ο κύριος Βερούτσι ξεφώνιζε θυμωμένος.Φτάνει πια προδοσία … Παραβίαση στέγης… Φτάνει..
 Προτείνονται τρεις τρόποι για να γλιτώσει κάποιος από την εισβολή:να φωνάξει την αστυνομία,να κλείσει την τηλεόραση ή να αποδεχτεί ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο ,για τα οποία πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν είμαστε αμέτοχοι.
Νόημα :

Ποιο τρόπο προτιμάτε να αντιμετωπίσετε την τηλεόραση;
     Στο πρώτο μέρος που δίνει ο συγγραφέας ,είναι το τέλος που δίνεται σχεδόν σε όλα τα παραμύθια ,ότι οι κακοί τιμωρούνται και οι πρωταγωνιστές μετά τις περιπέτειές τους  συνεχίζουν την καθημερινότητά τους.
     Το δεύτερο μέρος πλησιάζει στην πραγματικότητα.Το τέλος είναι αρεστό για να μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα.Κάνουμε πως δεν ακούμε,δεν βλέπουμε .Αφού το πρόβλημα δεν είναι δικό μας ,γιατί να ασχοληθούμε.Έχουμε αναπτύξει αντιληπτική αναπηρία. Στο τρίτο μέρος ο συγγραφέας παρουσιάζεται ανθρώπινος και ευαίσθητος.Όλοι μας ζούμε σε αυτό τον πλανήτη και ο καθένας μας είναι ένα κομμάτι του.
   Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς προβλήματα αλλά υπάρχουν πολλοί που πεινάνε,είναι δυστυχισμένοι.Χρέος μας είναι να είμαστε όλοι/ες ευαισθητοποιημένοι με τα προβλήματα του πλανήτη και να συμβάλλουμε για την επίλυση των προβλημάτων.Γεγονότα που έχουν καταγραφεί από την αρχαιότητα και η φιλοσοφία ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα της ανθρώπινης ύπαρξης.
  Η οικογένεια πρέπει να αναπτύσσει παράγοντες   για την ομαλή ανάπτυξη  του παιδιού.Έτσι ,βλέπουμε και στο κείμενο ,άνθρωποι που ασχολούνται με την επίλυση των  προβλημάτων των συνανθρώπων τους και άλλοι που δεν τους νοιάζει.

  
Απαραβίαστη=
Οχλαγωγία=
Θα κατατροπώσω=
Ξεκουμπιστείτε=
Πρωτοτυπία=
Αυθεντικός=
Άσημος=
Ταλέντο=
 Σωφροσύνη=
Τιθασσεύω=δαμάζω                  αντώνυμο: εξαγριώνω
Τύχη-σύμπτωση                        αντ.ατυχία
Υλισμός=υλοδοξία                   αντ.ιδεαλισμός

Υπευθυνότητα=ευσυνειδησεία αντ.ανευθυνότητα
Ωραίο=κάλλος                         αντ.άσχημος
Ωφέλεια=απολαβή                    αντ.ζημία