Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Αθλητικό κέντρο στα Λαγυνά


«Επιστολή στο δήμαρχο για το αθλητικό κέντρο στα Λαγυνά»

 
Κύριε Δήμαρχε,

  Μένω στα Λαγυνά,το χωριό με τους πολλούς  κατοίκους του Δήμου Λαγκαδά και το μεγαλύτερο σχολείο .Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου στο χωριό μας.
   Πιστεύουμε ότι πρέπει να κατασκευαστεί στο χωριό γιατί τα παιδιά θα μπορούν  να πηγαίνουν σε δραστηριότητες στο χωριό και δεν θα χρειάζεται μετακίνηση στον Λαγκαδά.
  Ακόμα, τα αθλήματα βοηθάνε στην υγεία και στην ανάπτυξη του σώματος.Έτσι πολλά παιδιά που έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με τον αθλητισμό θα βρουν τον τρόπο.Αλλά και τα υπόλοιπα που σκέφτονταν  την μετακίνηση ,τώρα θα μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους.Είναι ευκαιρία όλοι και όλες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

(Μέρος δροσερό, χρήση τελεφερίκ,προαστιακού σε σύνδεση με την Ευκαρπία και τη Θεσ/νικη)

  Από την άλλη πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ,που θα το χτίσετε.Το χωριό μας είναι στο οικοσύστημα των λιμνών και είναι πολύ εύκολο να καταστρέψουμε το μέρος.

   Η γνώμη μου είναι το αθλητικό κέντρο να γίνει γιατί τα θετικά στοιχεία είναι περισσότερα από τα αρνητικά.

Αγαπητέ κ.Αντετοκούμπο
  Είμαι μια μαθήτρια της Στ2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών Θεσ/νικης.Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας ευχαριστήσω  εκ μέρους όλων των παιδιών για την εκδήλωση που διοργανώσατε.
 Αυτή η εκδρομή στο καινούργιο περιβαλλοντικό πάρκο στον Λαγκαδά ,είναι σημαντική γιατί θα μας μάθει να κάνουμε ανακύκλωση τα πλαστικά και τα γυάλινα μπουκάλια.
 Κατά την άποψη μου ,τα  παιδιά θα καταλάβουν τα προβλήματα που προκαλεί το πλαστικό στο περιβάλλον.Ένα παράδειγμα είναι τα πλαστικά στη θάλασσα.Κάποιοι άνθρωποι πετάνε εκεί τα μπουκάλια τους.Τα  ψάρια και τα υπόλοιπα ζώα της θάλασσας νομίζουν πως είναι φαγητό ,τα τρώνε και εξαφανίζονται.
  Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ανακύκλωση στα γυάλινα μπουκάλια παρά να τα πετάμε κάτω.Τα σπασμένα κομμάτια γυαλιού μπορεί να σκάσουν τις ρόδες ενός αυτοκινήτου ή να τραυματίσουν τα ζώα,που βρίσκονται στη στεριά.
 Τέλος, έχει πολλή μεγάλη σημασία να καταλάβουμε και να αλλάξουμε τις πράξεις μας.
 Σας ευχαριστούμε που μας καλέσατε σε αυτή τη συνάντηση.Με χαρά θα μοιραστούμε τη γνώση για το πώς ανακυκλώνουμε και την αγάπη για το περιβάλλον.
 Με εκτίμηση

Α.Λ