Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

άσκηση ορθογραφίας και Ερατοσθένης



Να συμπληρώσετε τα γράμματα και τους τόνους που λείπουν στην παρακάτω άσκηση.
Ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών
  Αν  θέλετε να απολαύσετε μια διαφορετική βραδιά ,μακριά από την πολ…..βουη πόλη της Θεσ/νικης,ελάτ… μαζί μας για μια βραδ…νή πεζοπ…ρία στην καρδιά του δάσους τ…ν Λαγυν….ν.
   Το πρόγρα…α ξεκινά στις 19:30 και κινούμαστ… βορ….οανατολικά, ώστε να έχουμε το φεγγάρι κατά μήκος της διαδρομής μας,η οποία είν… πνιγμένη στα πεύκα και στα έλατα.
    Η νυχτερινή ης..χία του δάσους θα σας ταξιδέψει στον κόσμο των παραμυθιών.Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι τρεισ…μισι ώρες  με στάση για ρόφημα ή φαγ…τό στο παρεκκλησάκ… της Ζωοδόχου Π…γ…ς.
  Πρ…πει να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα και παπούτσια κατά…ηλα για τη δραστηριότητα,αδιάβρ..χ.. μπουφάν,μια δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετ.. ,παγούρ… με νερό ,καπέλο ή σκούφο,φακό και προ….ρετικά τη φωτογραφική σας μηχανή.
    Και πού ξέρετ… ίσως στο ξέφωτο να συναντήσουμ… και κανένα σκιουράκι. Αλλά θα πρέπει να κάνουμε ιδι…τερη ησ…χ…α για να γίν… κάτι τέτοιο.

Δείτε το κόσκινο του Ερατοσθένη 

Εικόνα


Εικόνα


​Και τι μας χρειάζονται οι πρώτοι αριθμοί;


Οι πρώτοι αριθμοί είναι τα δομικά στοιχεία όλων των αριθμών. Πιο απλά, είναι αυτοί πάνω στους οποίους "κτίζονται" όλοι οι άλλοι αριθμοί (οι σύνθετοι δηλαδή).


Εξάλλου, πώς νομίζετε πως γίνεται η κρυπτογράφηση διαφόρων ηλεκτρονικών στοιχείων για τα οποία θέλουμε ασφάλεια, όπως οι διαδικτυακές συναλλαγές ή οι διάφοροι ηλεκτρονικοί κωδικοί πρόσβασης (passwords); Με συνδυασμό τεράστιων πρώτων αριθμών!

Για να σας λυθεί η περιέργεια (αν έχετε κιόλας...) ο μεγαλύτερος πρώτος αριθμός που έχουν βρει οι άνθρωποι (ΙΑΝ 2016), με την βοήθεια των υπολογιστών βέβαια, έχει πάνω από 22 εκατομμύρια ψηφία (!).

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα