Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

 

Δημιουργία προβλημάτων από καιρικά φαινόμενα

 

   Στην Ελλάδα στην Αθήνα, χθες το βράδυ, στα νότια προάστια έγιναν έντονες βροχοπτώσεις. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια .Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν. Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στα αυτοκίνητα και η Πυροσβεστική άντλησε νερά ,η ΕΜΑΚ  απεγκλώβισε τους οδηγούς.

   Στο Αιγαίο  δημιουργήθηκε θαλασσοταραχή ,όλη την περασμένη εβδομάδα. Οι κάτοικοι των Κυκλάδων ταλαιπωρήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, διακοπή της ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μείνουν τα νησιά χωρίς ρεύμα για ώρες. Έπεσαν δέντρα και δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής. Ελικόπτερο μετέφερε ασθενείς και στο τέλος της ημέρας αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση.

  Στην Ήπειρο σημειώθηκαν κατολισθήσεις  χθες το απόγευμα. Στα ορεινά χωριά της, οι κάτοικοι  ένιωσαν την μανία της φύσης. Καταστράφηκαν καλλιέργειες ,πέθαναν ζώα και αποκλείστηκαν χωριά αφού άνοιξαν κυριολεκτικά οι δρόμοι. Η θεομηνία αυτή δημιούργησε προβλήματα σε κτηνοτρόφους και αγρότες. Έκλεισαν δρόμοι και σημειώθηκε έλλειψη τροφίμων. Στο τέλος έγινε διάνοιξη δρόμων και δόθηκαν αποζημιώσεις για τα ζώα και τις καλλιέργειες που χάθηκαν.

   Στην χώρα μας χρειάζεται να γίνεται πιο γρήγορα η επέμβαση στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.