Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

κείμενο για γλώσσα και Τρεις Ιεράρχες

 

  Μέσα στην επισφαλή ισορροπία  της χρονομηχανής ο ΠΧ ,κατάλαβε ότι  θα είχε να αντιμετωπίσει  το μεγάλο δάσος που απλωνόταν μπροστά του.

  Είχε βάλει την χρονομηχανή στο 2021 και έφτασε στο δάσος των Λαγυνών.Κατέβασε την μπροστινή πόρτα και βρέθηκε σε ένα ύψωμα.Όταν κατέβηκε, η χρονομηχανή εξαφανίστηκε .Έγινε αόρατη.

  Γύρω του έβλεπε πυκνό δάσος από πεύκα, έλατα και βελανιδιές.Το ιδιόρρυθμο ανθρωπάκι μύριζε τη λεβάντα,τη ρίγανη  .Ο αέρας σκόρπισε τα άσπρα λουλουδάκια γύρω του .Έψαχνε σκιουράκια και λαγούς.Τι ήταν αυτό που έβλεπε μπροστά του;

  Στο βάθος γυάλιζε το νερό από τη λίμνη.Τι όμορφο θέαμα !Το νερό άστραφτε κάτω από τον δυνατό ήλιο.Εξαιρετικά όμορφη εικόνα.

  Έψαξε και βρήκε σκιουράκια και   λαγούς .Εκεί ,γύρω του υπήρχαν πεταμένα στρώματα,λεκάνες WC ,σκουπίδια όλων των ειδών.Πεταμένη πραμάτεια από ένα σκπουπιδιάρικο.Αλλά αυτό που τον εντυπωσίασε είναι όταν έφτασε στο δάσος ο…

Ο ΠΧ έπεσε κάτω και ακούστηκε ένας κούφιος γδούπος.

 Τρεις Ιεράρχες

Μέγας Βασίλειος 

 Στο σπιτικό του συνετού και του σοφού αντάμα, πήγαινε κάθε μέρα. Μα εκεί που πλούτη είναι πολλά, πάντα να κάνεις πέρα. 

 Όπως οι μέλισσες διαλέγουν το νέκταρ από τα λουλούδια, έτσι κι εσείς να διαλέγετε αυτά που διαβάζετε. Να κρατάτε τα καλά και τα ωφέλιμα.

 Γρηγόριος ο Θεολόγος 

 Πώς το καταλαβαίνετε, να έχετε εσείς περισσεύματα και ο άλλος να πεινά; 

 Η παιδεία είναι το πρώτο από τα αγαθά τα οποία έχουμε. Από αυτήν έχουμε ωφεληθεί στην ευσέβεια και λατρεία του Θεού. Δεν πρέπει να περιφρονούμε την παιδεία, αλλά πρέπει να θεωρούμε αμαθείς και αμόρφωτους εκείνους που έχουν αυτή την αντίληψη.


Ιωάννης ο Χρυσόστομος 

 Θα πω για κάποιον ότι με αγαπά, όχι μόνον όταν με επαινεί, αλλά και όταν με ελέγχει για να με διορθώσει.

  Πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει πολλά, αλλά εκείνος που δεν έχει ανάγκη από τίποτα.