Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο
κλικ στην εικόνα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
κάντε κλικ στην εικόνα για καθήκοντα

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Gingerbread -πρόγραμμα-Εγνατία οδός

Τετάρτη                                                    Πέμπτη                                          Παρασκευή
1ηΤΠΕ                              Γλώσσα                        Γλώσσα
2ηΓλώσσα                         Γλώσσα                        Γλώσσα
3ηΓλώσσα                         Γερμανικά                    Γεωγραφία
4ηΓυμναστική                   Γερμανικά                    Φυσική
5ηΑγγλικά                         Μαθηματικά                 Θρησκευτικά
6ηΦυσική                          Αγωγή                          Μαθηματικά

A2 Map.jpg
Η Εγνατία Οδός (Αυτοκινητόδρομος 2Α2) είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με μήκος 670 χλμ. Διασχίζει ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, από τα δυτικά στα ανατολικά: ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα στην Ήπειρο, διέρχεται από πολλές σημαντικές πόλεις της Μακεδονίας, με κυριότερη την Θεσσαλονίκη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, συνεχίζει ανατολικά στην Θράκη, περνώντας από την Αλεξανδρούπολη, και καταλήγει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους στον ποταμό Έβρο. Το όνομά της προέρχεται από την Αρχαία Εγνατία Οδό, που διέσχιζε την ίδια σχεδόν περιοχή. Η Εγνατία είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Οδού 90.
Η κατασκευή της Εγνατίας ξεκίνησε το 1994 και ολοκληρώθηκε ως προς το κυριότερο μέρος της τον Ιανουάριο του 2009, ενώ τον Μάιο του 2014 ολοκληρώθηκε και τυπικά στο σύνολο της, με την παράδοση στην κυκλοφορία της Γέφυρας Περιστερίου στην περιοχή του Μετσόβου.Η σύγχρονη Εγνατία Οδός κατασκευάστηκε κοντά στην Εθνική Οδό 2.
Ο αυτοκινητόδρομος έχει δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ένα με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα κι ένας με κατεύθυνση προς Κήπους Έβρου, χωριζόμενα από διαχωριστική νησίδα στη μέση. Κάθε ρεύμα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια λωρίδα έκτακτης ανάγκης και στο τμήμα Κλειδί - Λαγκαδάς τρεις λωρίδες. Η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 130 χλμ/ώρα.
Τροφοδοτείται από τέσσερα λιμάνια και έξι αεροδρόμια και περιλαμβάνει πλήθος σηράγγων, γεφυρών και ανισόπεδων κόμβων. Τη διαχείριση και συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός Α.Ε., η οποία κατασκευάζει παράλληλα και πέντε κάθετους οδικούς άξονες που συνδέουν την Εγνατία με τα βόρεια σύνορα της χώρας.